Veterantåg på Roslagsbanan 2024

2024 kör vi veterantåg för allmänheten den första söndagen i månaden under perioden maj-september. Tidtabellen för de första två söndagarna finner du här nedan, för de senare tre dagarna kommer förändringar göras i tidtabellen varför denna publiceras senare. Försäljning av fika och souvenirer ombord, och gott om plats för barnvagnar och annat bagage i resgodsvagnen. …

Veterantåg på Roslagsbanan 2024 Läs mer »

2023 års luciatåg

Den 9 december kör vi 2023 års luciatåg till Frösunda och Österskär. Tåget är endast öppet för medlemmar och Transdevs personal på Roslagsbanan. Vi har dekorerat för bästa julstämning och bjuder så klart på fika. Tidtabellen finns här nedanför. Välkommen!

Åk veterantåg på Roslagsbanan i september!

Alla fyra söndagar i september kör Roslagsbanans Veterantågsförening den årliga sensommartrafiken för allmänheten, i år till Österskär och Frösunda. Tidtabellen finner du här nedan och ordinarie SL-taxa gäller på tågen. Medlemmar reser gratis mot uppvisande av medlemskort. Caféservering finns på tåget och det finns gott om plats för barnvagnar. Den 10 september äger återinvigningen av …

Åk veterantåg på Roslagsbanan i september! Läs mer »

Årsmöte 23 april

Söndagen den 23 april är det dags för 2023 års årsmöte för Roslagsbanans veterantågsförening. Platsen är Frösunda stationshus och mötet börjar klockan 14:00. Årsmöteståg ansluter från Stockholms östra och återvänder efter mötet, tidtabellen återfinns här nedan. Vi vill rikta ett särskilt tack till Frösunda hembygdsförening som upplåter stationshuset åt oss.

Luciatåg 11 december

Den 11 december kör Roslagsbanans Veterantågsförening 2022 års upplaga av Luciatåget i samarbete med Transdev, trafikutövaren på banan. I år går tåget Stockholms östra-Frösunda-Roslags Näsby-Österskär-Stockholms östra. Det bjuds på fika ombord, och tåget är givetvis dekorerat för julstämning! Detta tåg är endast öppet för föreningens medlemmar och Roslagsbanans personal, tidtabellen finner du här nedan. Välkommen!

Besök RBV på Hjulmarknaden 26 november!

Den 26 november är Roslagsbanans Veterantågsförening representerade på den årliga Hjulmarknaden för trafikintresserade i Solnahallen. Kom förbi och handla böcker, samlarföremål och 2023 års Roslagsbanekalender! Läs mer på Hjulmarknadens hemsida här. Samma dag kör vi även veterantåg till Näsbypark, mer om det här.

Åk veterantåg till Näsbypark 26 november!

Den 26 november startar julen i Näsbyparks centrum och veterantåget trafikerar sträckan Stockholms östra – Näsbypark. Vi kör med motorvagnarna 33 och 37 från 1918 respektive 1938. Denna dag är det gratis att resa med veterantåget! Tidtabellen finner du här nedan, platsen för barnvagnar är begränsad. Välkommen ombord! Dagen arrangeras av våra vänner i Näsbyparks …

Åk veterantåg till Näsbypark 26 november! Läs mer »

Åk veterantåg på Roslagsbanan i september!

Alla fyra söndagar i september kör Roslagsbanans Veterantågsförening den årliga sensommartrafiken för allmänheten, i år till Österskär och Frösunda. Tidtabellen finner du här nedan och ordinarie SL-taxa gäller på tågen. Medlemmar reser gratis mot uppvisande av medlemskort. Caféservering finns på tåget och det finns gott om plats för barnvagnar. Välkommen ombord!