Hyr ett tåg!

OBS! På grund av pandemin har vi för tillfället paus i vår trafik och tar inte emot några bokningsförfrågningar. Vi återkommer då läget förändras.

Bröllop, firmafest eller födelsedag?
Hyr ett veterantåg på Roslagsbanan! Med ett veterantåg blir resan en del av målet och en annorlunda upplevelse som tar dig tillbaka i tiden. Det går även att anordna filminspelningar.

Om vagnarna
Våra vagnar är byggda mellan åren 1914 och 1954 och har alla trafikerat olika delar av det en gång mycket utbyggda smalspåriga järnvägsnätet i Roslagen. Kring skiftet 80/90-tal togs vagnarna ur trafik och ersattes av de nya, blå tågen. Sedan dess har föreningen haft hand om, och renoverat de åtta fordon som blivit kvar på banan som museivagnar. För tillfället har vi vagn 33 från 1918 tillgänglig för uthyrning.

Interiör i vagn 33

Tågsammansättning

Grundpris, 2 timmar

Per påbörjad ytterligare timme

En vagn

3000 kr

1000 kr

Två vagnar
Just nu ej tillgängligt

4000 kr

1000 kr

Tre vagnar
Just nu ej tillgängligt

5000 kr

1000 kr

Vagn 33, byggd 1918

Hur många platser finns det?
I vagnen finns det 56 sittplatser. Notera dock att det kan bli trångt om hela kapaciteten utnyttjas.

Kan man äta ombord?
Ja, det går bra. Vi tillhandahåller dock ingen catering själva. Bord finns att montera i sittgrupperna om ni så önskar, och vi har även serveringsbord att lägga över sittgrupper. För varje serveringsbord försvinner alltså fyra platser.

Finns det toalett ombord?
Nej, vagnarna har inga toaletter. På förfrågan kan det dock vara möjligt att använda toaletter på vissa platser längs banan.

Finns det ljudanläggning ombord?
Vi har en högtalare med mikrofon och möjlighet att koppla in mobiltelefon med vanligt 3,5mm-hörlursuttag. Vänligen uppge om ni vill använda den.

Vad kostar det?
Här till vänster finns en prislista med den taxa vi tillämpar.

Hur bokar jag?
Skicka en bokningsförfrågan till info@roslagsbanan.com så återkommer vi så snart vi kan. Vänligen uppge namn, önskat datum och tid för er färd, avgångs- och
ankomststation, om ni önskar bord i vagnen samt övriga önskemål. Förfrågan är inte bindande.